Analoge kabels

Als geleidermateriaal vormt zuurstofvrij koper (OFC) van hoge zuiverheid bijna steeds de basis. In functie van het prijsniveau wordt puur koper gebruikt, vertind of verzilverd. Dat koper kan poly- of monokristallijn zijn. "Silver Gap" HPOCC technologie is heel speciaal met een vrijwel naadloze geleiderstructuur, waarbij monokristallijne overgangen in het koper met zuiver zilver worden gevuld. Of als tegenhanger verzilverd koper, gescheiden door 19 luchtpijpjes.

Kabeltechnologieën in ons aanbod:

  • OFC: Oxygen-Free Copper (zuurstofvrij koper)
  • TPOFC: Tin-Plated Oxygen-Free Copper (vertind zuurstofvrij koper) 
  • SPOFC: Silver-Plated Oxygen-Free Copper (verzilverd zuurstofvrij koper)
  • HPOCC: High-Purity Ohno Continuous-Cast Copper (mono-kristallijn zuurstofvrij koper)
  • Silver Gap HPOCC: Silver Gap High-Purity Ohno Continuous-Cast Copper (mono-kristallijn zuurstofvrij koper bij overgangen gevuld met zilver)

Analoge kabels met RCA of XLR-connectors

Viablue

Viablue is een Duitse leverancier die al meer dan 20 jaar garant staat voor innovatieve, erg mooi afgewerkte kabels en toebehoren aan realistische prijzen met een hoogwaardige service. Viablue produceert en monteert alles manueel in Duitsland. Daarom leveren zij ook maatwerk met wel 9 kleurpatronen in kabelhulzen.

Viablue NF-A7 RCA

NF-A7 RCA (OFC)


VIABLUE™ NF-A7 RCA-kabels zijn hoogwaardige audiokabels, opgebouwd uit 19 zuurstofvrije kopergeleiders (OFC).

Dankzij hun coaxiale structuur en de VIABLUE™ Triple-Shield-technologie geven ze een volledig frequentiespectrum weer.

Alle frequenties worden goed uitgebalanceerd weergegeven met een rustgevende en pure schittering. Alle muzikale timbres en geluidspatronen zijn duidelijk hoorbaar, delicate hoge tonen, evenals rijke en krachtige bassen.

Lengtes: 0,5 / 1 / 1,5 / 2 / 3 / 5 / 8 m of maatwerk

Viablue NF-S1 RCA XLR

NF-S1 RCA of XLR (SPOFC)


Het uiteindelijke doel van elke high-end hifi-kabel is om muziek precies zo over te brengen zoals het is opgenomen. Zelfs de meest subtiele muzikale klankkleuren moeten op de originele manier worden weergegeven.

De VIABLUE™ NF-S1 zendt alle frequenties volledig authentiek en nauwkeurig uit. Door verschillende materialen te combineren, blinkt de NF-S1 uit met transparante geluidsbeelden, zuivere bassen en een zeer gedetailleerde weergave van hoge frequenties.


Lengtes: 1,5 / 3 / 5 / 8 / 15 m of maatwerk
Connectors: RCA of XLR (gebalanceerd)
Versies: 2x mono of 1x stereo 

Viablue NF-S6 AIR RCA XLR

NF-S6 AIR RCA of XLR (SPOFC + AIR pipes)

NF-S6 AIR is VIABLUE™'s referentie-audiokabel voor een eersteklas luisterervaring. Ze zijn opgebouwd uit 2x6 draden met elk 19 verzilverd zuurstofvrij koper (SPOFC) met daartussen 24 + 1 luchtpijpjes. Er zijn bovendien 2x3 afschermingen tegen interferenties.

NF-S6 AIR-kabels zijn speciaal ontworpen voor de overdracht van analoge signalen en zorgen voor een helder, natuurlijk en perfect afgerond geluid. Alle frequenties worden tot in detail en trouw aan het origineel weergegeven.

De unieke structuur van de NF-S6 AIR omvat een Air Pipe-systeem, dat een met lucht gevulde ruimte creëert in het midden van 12 geleiders. Deze geleiders vormen een perfecte cirkel rond een luchtpijp. Deze opstelling zorgt voor een volledige scheiding van de geleiders, wat de basis vormt voor een complete en snelle signaaloverdracht die trouw is aan het origineel.

Het resultaat: Geen storend, tijdelijk vasthouden van elektrische ladingen (zogenaamde capaciteit) in de kabel. Het Air Pipe-systeem voorkomt ook inductie en ongewenste magnetische velden. Dit leidt tot een snelle en zuivere overdracht van alle signalen en volle geluidspatronen.

Lengtes: 0,7 / 1 / 1,5 / 2 / 3 / 5 m of maatwerk
Connectors: RCA of XLR (gebalanceerd)

Oehlbach

In zijn 45 jarig bestaan, heeft het Duitse Oehlbach een zeer uitgebreid productgamma tot stand gebracht. Alles begon in 1974, toen Manfred Oehlbach, de eerste luidsprekerkabels in verschillende diktes ontwikkelde. Meteen ontstond een betere hifi-beleving dan met de eenvoudige metalen draden die voorheen voor luidsprekeraansluitingen gebruikt werden. Zijn passie voor innovatie, die de kwaliteit van de beeld- of geluidsoverdracht altijd een beetje beter maakt, is het DNA van het bedrijf geworden. Oehlbach geeft maar liefst 30 jaar garantie op zijn kabels.

Oehlbach NF 1 Master RCA

NF 1 Master RCA (OFC)Uitstekend verwerkte analoge audio RCA-kabel met dubbele afscherming. 

De coaxiale constructie en bijzonder hoogwaardige binnenader van zuurstofvrij koper (OFC) zorgt voor een evenwichtige en natuurlijke signaaloverdracht.

Een 24-karaats vergulde metalen Cinch-stekker garandeert een perfecte contactbetrouwbaarheid.

Door de robuuste en flexibele buitenmantel is de kabel universeel inzetbaar en garandeert hij een lange levensduur. 

Lengtes: 0,5 / 1 / 2 / 3 / 5 / 10 m

Oehlbach NF 14 Master RCA XLR

NF 14 Master RCA of XLR (SPOFC)


Eersteklas verwerkte analoge audio RCA-kabel.

De symmetrische constructie en bijzonder hoogwaardige binnenader van zuurstofvrij koper (OFC) zorgt voor een levensechte signaaloverdracht.

24-karaats vergulde connectors bieden perfect contact met betrouwbare grip.

Door de robuuste en flexibele buitenmantel is de kabel universeel inzetbaar en absoluut bestand tegen elke vorm van mantelstroom.

Het klankbeeld is warm, fijn, zijdeachtig met zeer goede drie-dimensionaliteit en krachtige bas.  


Lengtes: 0,5 en 1...5 m per 25 cm

Oehlbach NF Series 1 Balanced RCA XLR

NF Series 1 Balanced RCA of XLR (HPOCC)


Bijzonder hoogwaardige analoge audio RCA-kabel met gebalanceerde constructie en effectieve 3-voudige afscherming.

De symmetrische constructie en binnenste geleiders van hoogzuiver, monokristallijn HPOCC-koper zorgen voor bijzonder goede ruimtelijkheid en uitstekende dynamiek.

24-karaats vergulde connectors bieden perfect contact met betrouwbare grip.

Door de robuuste en flexibele buitenmantel en de metalen stekkers is de kabel universeel inzetbaar en absoluut bestand tegen eventuele mantelstromen. 


Lengtes: 0,5...2 m per 25 cm

Oehlbach NF Black Connection Master RCA

NF Black Connection Master RCA (Silver Gap HPOCC)

Zeer exclusieve analoge RCA-kabel.

Een revolutionair ontwerp van de binnenste geleider zorgt voor een ongekend lage intrinsieke weerstand met extreem hoge mate van zuiverheid. In het "Silver Gap HPOCC" fabricageproces worden zelfs de monokristallijne overgangen van het gegoten HPOCC gevuld met zuiver zilver. Het resultaat is een vrijwel naadloze geleiderstructuur, die ideale elektrische eigenschappen heeft voor de signaaloverdracht.

Geschroefde 24-karaats vergulde connectors uit massief metaal, verbinden deze waardevolle binnengeleider vrijwel zonder weerstand. Ze zijn zelfs met echt leer bekleed en voelen uitstekend aan.

Met 4-voudige afscherming voldoet ook de buitenkant aan de hoge technische eisen van de kabel.


Lengtes: 0,5...2 m per 25 cm