Digitale kabels

Een digitaal signaal dat qua timing verkeerd toekomt op de DAC, zal foutief worden omgezet naar het analoge domein. Het resulterende muzieksignaal zal bijgevolg in zekere mate vervormd zijn. Belangrijk is hier dat geluidskwaliteit bijzonder gevoelig is voor fouten in de timing.

Een digitaal signaal dat nullen en enen voorstelt is nog steeds een golfvorm onderhevig aan storende invloeden. Hoog-frequente storingen zullen ervoor zorgen dat het gestreamde signaal zelden een perfecte blokgolf zal zijn, wat ook leidt tot fouten op het moment van omzetting naar analoog.

Wil je het maximum uit je muziekinstallatie halen, dan kunnen wij aanraden om ook eens digitale kabels te vergelijken.


Als geleidermateriaal vormt zuurstofvrij koper (OFC) van hoge zuiverheid dikwijls de basis, dat ook verzilverd kan zijn. Dat koper kan poly- of monokristallijn zijn. "Silver Gap" HPOCC technologie is heel speciaal met een vrijwel naadloze geleiderstructuur, waarbij monokristallijne overgangen in het koper met zuiver zilver worden gevuld. De overdracht kan echter ook optisch gebeuren (TOSLINK). 

Kabeltechnologieën in ons aanbod:

  • SPOFC: Silver-Plated Oxygen-Free Copper (verzilverd zuurstofvrij koper)
  • HPOCC: High-Purity Ohno Continuous-Cast Copper (mono-kristallijn zuurstofvrij koper)
  • Silver Gap HPOCC: Silver Gap High-Purity Ohno Continuous-Cast Copper (mono-kristallijn zuurstofvrij koper bij overgangen gevuld met zilver)
  • Toslink (optisch)

Viablue

Viablue is een Duitse leverancier die al meer dan 20 jaar garant staat voor innovatieve, erg mooi afgewerkte kabels en toebehoren aan realistische prijzen met een hoogwaardige service. Viablue produceert en monteert alles manueel in Duitsland. Daarom leveren zij ook maatwerk met wel 9 kleurpatronen in kabelhulzen.

Viablue EP-7 LAN

EP-7 LAN (SPOFC)

VIABLUE™ EP-7 RJ-45 CAT6A-netwerkkabels garanderen volledige bescherming van gevoelige gegevens tegen externe storende effecten en vervorming.

Ze bieden een optimale gigabit hogesnelheidsnetwerken, wat leidt tot een uiterst efficiënte en volledige streaming van HD-audio en UHD-videoformaten.

Lengtes: 0,5 / 1 / 1,5 / 2 / 3 / 4 / 5 / 7,5 / 10 m of maatwerk

Viablue KR-2 USB

KR-2 USB A/B (SPOFC)

VIABLUE™ KR-2 Zilver USB-kabels verzenden datapakketten tot 10 m zonder dat er extra repeaters of versterkers nodig zijn. Ze bieden u 100% vervormingsvrije, snelle signaaloverdracht die trouw is aan het origineel.

Lengtes: 0,5 / 1 / 1,5 / 2 / 3 / 4 / 5 / 7,5 / 10 m of maatwerk

Viablue H-FLEX Toslink S/PDIF

H-FLEX Toslink (S/PDIF)

VIABLUE™ H-Flex Toslink-kabels zijn optische hoogwaardige digitale kabels die digitale signalen verzenden via glasvezeltechnologie. Ze bieden u zeer lage dempingspercentages. Hun overdracht is dus verliesvrij en zeer efficiënt, zelfs over lange afstanden.

Een dubbele kabelmantel voorkomt externe vervorming door licht, wat een volledig en nauwkeurig signaal garandeert dat trouw is aan het origineel.


Lengtes: 0,5 / 1 / 2,5 / 3 / 5 / 8 / 10 / 15 m of maatwerk

NF-75 RCA (SPOFC)

VIABLUE™ NF-75 Zilver S/PDIF RCA-kabel: Coaxiale high-end digitale kabel voor een nauwkeurige, volledige en snelle overdracht van digitale signalen, zelfs over lange afstanden.

Lengtes: 0,5 / 1 / 2,5 / 5 / 8 / 10 / 15 m of maatwerk

Oehlbach

In zijn 45 jarig bestaan, heeft het Duitse Oehlbach een zeer uitgebreid productgamma tot stand gebracht. Alles begon in 1974, toen Manfred Oehlbach, de eerste luidsprekerkabels in verschillende diktes ontwikkelde. Meteen ontstond een betere hifi-beleving dan met de eenvoudige metalen draden die voorheen voor luidsprekeraansluitingen gebruikt werden. Zijn passie voor innovatie, die de kwaliteit van de beeld- of geluidsoverdracht altijd een beetje beter maakt, is het DNA van het bedrijf geworden. Oehlbach geeft maar liefst 30 jaar garantie op zijn kabels.

Oehlbach Stream Primus LAN

Stream Primus LAN (SPOFC)

De allernieuwste netwerkkabel voor de hoogste eisen op het gebied van gaming, audio- of videostreaming, de aansluiting van hoogwaardige HiFi-netwerkspelers, NAS-systemen en nog veel meer.

Deze Oehlbach Cat 8.1 netwerkkabel, omhuld door een uitstekend, flexibel stoffen omhulsel, toont zijn topklasse. Dit gaat binnenin naadloos verder met geleiders van verzilverd zuurstofvrij koper (SPOFC) voor audiofiel genot.

Dankzij de drievoudige afscherming zijn de paarsgewijs getwiste geleiders optimaal beschermd tegen storende signalen en interferentie. 24-karaats vergulde stekkercontacten zorgen bovendien voor 100% contactbetrouwbaarheid.

Deze kabel is klaar voor 40-GBit Ethernet en maakt de weg vrij voor de hoogste eisen aan audio- en videostreaming en maximale prestaties in de gamingsector. Tenslotte zorgen RJ-45 connectoren voor volledige achterwaartse compatibiliteit met andere Cat 6, 6A en 5 componenten.
 
Lengtes: 0,25 / 0,5 / 1 / 2 / 3 / 5 / 7,5 / 10 / 15 m

Oehlbach USB 2.0 Primus A B

USB 2.0 Primus A/B (HPOCC)

USB type B connectoren zijn vaak te vinden op audioversterkers, printers of scanners, opslagmedia of presentatiebeamers. Bij dit soort verbindingen is een absoluut betrouwbare en verliesvrije gegevensoverdracht bijzonder belangrijk. Dit is precies wat de Oehlbach USB 2.0 datakabel USB Primus B bereikt.

De USB A-aansluiting kan omkeerbaar, dat wil zeggen aan beide zijden, worden gebruikt. Oehlbach's USB Primus B creëert een state of the art verbinding met de USB type A naar type B kabel.

Deze bijzondere kwaliteit is vooral te danken aan een monokristallijne zuurstofvrije binnengeleider van HPOCC-koper.

Onder een drievoudige afscherming zorgt het voor onbeperkte gegevensoverdracht. 

De USB Primus B kabel is voorzien van 24ct vergulde volmetalen stekkers op de twee aansluitingen voor 100% contactbetrouwbaarheid.

Verdere bescherming wordt geboden door de hoogwaardige stoffen mantel van de kabel. Dit voorkomt per ongeluk knikken en versterkt de duurzaamheid van deze premium kabel. 


Lengtes: 0,5 / 1 / 2 / 3 / 5 / 7,5 / 10 m

Oehlbach Series 80 Toslink

Series 80 Toslink (S/PDIF)


Absoluut hoogwaardige glasvezelkabel voor een optisch-digitale audioverbinding tussen de afzonderlijke componenten van een thuisbioscoopsysteem.

Het gepatenteerde ontwerp van de optische digitale kabel met 217 afzonderlijke optische vezels van speciale polymere optische vezels bereikt de hoogste lichtsterkte en maakt een datatransmissiesnelheid tot 125 Mbps (megabit/seconde) mogelijk. De standaard voor de overdracht van meerkanaals audioformaten via optische Toslink interface vereist slechts een overdrachtssnelheid van 12,8 Mbps! 

Voorgemonteerd met de Toslink connector "XXL Series 80 CO", die is afgestemd op deze kabel. 


Lengtes: 0,5 / 1 / 2 / 3 / 5 / 10 m

Oehlbach Black Connection Digital RCA CINCH

Black Connection Digital RCA (Silver Gap HPOCC)

 Zeer exclusieve digitaal-elektrische RCA-kabel met een constante karakteristieke impedantie van 75 Ohm. 

Een revolutionair ontwerp van de binnenste geleider zorgt voor een tot nu toe lage karakteristieke impedantie met een extreem hoge zuiverheidsgraad. In het fabricageproces "Silver Gap HPOCC" worden zelfs de monokristallijne overgangen van het gegoten HPOCC weer gevuld met zuiver zilver. Het resultaat is een vrijwel naadloze geleiderstructuur, die ideale elektrische eigenschappen voor de signaaloverdracht biedt.

Geschroefde, 24-karaats vergulde siliconepennen volmetalen stekkers verbinden deze waardevolle binnengeleider met vrijwel geen enkele audiocomponent in een hifi- of thuisbioscoopsysteem. 

Aan de hoge technische eisen van de kabel wordt ook aan de buitenkant voldaan: de stekkers zijn aan de buitenkant met echt leer bekleed en voelen uitstekend aan. 


Lengtes: 0,5...2 m per 25 cm