Stroomvoorziening

Dynamische stroomvoorziening via volledig afgeschermde stroomkabels is cruciaal bij hoogwaardige audio. Klankvoorkeuren zijn individueel en luisteren dus essentieel, want elke kabel heeft zijn eigen invloed op de klank.

Geleidermaterialen in ons aanbod:

  • OFC: Oxygen-Free Copper (zuurstofvrij koper)
  • SPOFC: Silver-Plated Oxygen-Free Copper (verzilverd zuurstofvrij koper)
  • TPOFC: Tin-Plated Oxygen-Free Copper (vertind zuurstofvrij koper)
  • HPOCC: High-Purity Ohno Continuous-Cast Copper (mono-kristallijn zuurstofvrij koper

Plezier

Op het "Plezier"-niveau worden meestal de meegeleverde netsnoeren gebruikt. De IEC C13/C14 netspanningsaansluiting van hoogwaardige netspanningsnoeren is hier eerder uitzonderlijk.

Beleving

Vanaf het niveau "Beleving", is het aan te raden om te kiezen voor een hoogwaardig, afgeschermd netsnoer. Een degelijk stekkerblok met randaarde, laat je toe om de oriëntatie van de netspanningsconnector om te keren voor een correcte fase-aansluiting. Met een juiste fase-aansluiting van de netspanning, zal het laag zuiverder klinken, waardoor verschillende muziekinstrumenten makkelijker te onderscheiden zijn. Ook hoge tonen gaan een stuk mooier klinken.

Passie

Muziek is één en al dynamiek. Net als de stroom die je apparatuur gebruikt om muziek weer te geven. In tegenstelling tot netsnoeren voor algemeen gebruik, kan een hoogwaardige stroomkabel voor audio heel kort, heel veel piekstroom uit het net halen. Dynamische passages in de muziek krijgen veel meer 'headroom'. De muziek krijgt de souplesse om de kwaliteiten van je hifi-installatie maximaal tot hun recht te laten komen.

Purist

Je wil muziekinstrumenten zo natuurlijk mogelijk horen klinken. Tussen de wanddoos van de netspanning en je high-end-apparatuur lopen heel wat kabels door elkaar, die elkaar negatief kunnen beïnvloeden. Een hoogwaardige muziekinstallatie zit er niet om verlegen ook zulke storende invloeden te onthullen. Dynamische, sterke stromen in de netspanning genereren storende elektromagnetische velden (RFI & EMI). Hoogwaardige "afgeschermde" stroomkabels houden de storende elektromagnetische velden "afgeschermd" van hun omgeving, maar ook omgekeerd. High-end voedingskabels gaan zelfs storingen die via de netspanning binnenkomen tegenhouden en interne micro-vibraties reduceren.