Trillingsdemping

Wanneer trillingsdempers onder audioapparatuur en luidsprekers worden geplaatst, worden deze ontkoppelt van storende trillingen. Het geluidsbeeld wordt rustiger. Instrumenten worden meer van elkaar gescheiden in de ruimte. Het loont zeker de moeite te experimenteren met trillingsdempers om het maximale uit audioapparatuur te halen.

Ontkoppeling

Trillingsdempers

Viablue

Viablue is een Duitse leverancier die al meer dan 20 jaar garant staat voor innovatieve, mooi afgewerkte kabels en toebehoren aan realistische prijzen met een hoogwaardige service. Viablue produceert en monteert alles manueel in Duitsland. Daarom leveren zij ook maatwerk met wel 9 kleurpatronen in kabelhulzen.

UFO Absorbers

VIABLUE™ UFO-absorbers zijn elegante trillingsdempers die direct onder uw luidsprekers of apparaten kunnen worden geplaatst. Door hun optimale druk op onderliggende oppervlakken worden storende trillingen gebundeld en geabsorbeerd door twee membranen, de innovatieve VIABLUE™ softpads.

Absorbers zorgen dus voor een levendig, schoon en gedetailleerd geluid. Ze zijn een optimale aanvulling voor zowel kleine als grote luidsprekers, maar ook voor apparaten zoals platenspelers of buizenversterkers.

Viablue UFO

UFO 100kg/4 (zwart of zilver)

De UFO Absorbers hebben een diameter van 35 mm en een hoogte van 16,5 mm.

Viablue UFO XL

UFO XL 300kg/4 (zwart of zilver)

De UFO Absorbers XL hebben een diameter van 65 mm en een hoogte van 22,5 mm.

Viablue UFO Absorber: Award Winner "Feet"- FIDELITY (2020) 

"De VIABLUE-constructies staan ​​ver af van elke high-end esoterie. De verschillende modellen in de UFO-serie zijn gemaakt van sandwichmaterialen die elkaar aanvullen en de speakers meer definitie en fijn detail geven. Als luisteraar denk je dat je echt in de opname kunt reiken."

Oehlbach

In zijn 45 jarig bestaan, heeft het Duitse Oehlbach een zeer uitgebreid productgamma tot stand gebracht. Alles begon in 1974, toen Manfred Oehlbach, de eerste luidsprekerkabels in verschillende diktes ontwikkelde. Meteen ontstond een betere hifi-beleving dan met de eenvoudige metalen draden die voorheen voor luidsprekeraansluitingen gebruikt werden. Zijn passie voor innovatie, die de kwaliteit van de beeld- of geluidsoverdracht altijd een beetje beter maakt, is het DNA van het bedrijf geworden.

AIR Absorb

 Perfect verwerkte trillingsdemper voor het akoestisch ontkoppelen van hoogwaardige hifi-luidsprekerkasten of home cinema systemen.

Ze voorkomen op betrouwbare wijze de overdracht van ongewenste resonantiefrequenties van de luidsprekerkast naar de vloer.

Uiteraard kunnen deze hoogwaardige Oehlbach resonantiedempers ook worden gebruikt voor andere onderdelen van een hifi- of thuisbioscoopsysteem. 

Oehlbach Air Absorb

AIR Absorb 80kg/4 (chroom of goud)

AIR Absorb resonantiedempers hebben een diameter van 41,5 mm en een hoogte van 16 mm.

Oehlbach Air Absorb XL

AIR Absorb XL 100kg/4 (chroom of goud)

AIR Absorb resonantiedempers hebben een diameter van 41,5 mm en een hoogte van 30 mm.

Solid-Tech

Solid Tech is een Zweedse leverancier die al sinds 1995 garant staat voor zeer performante oplossingen voor ontkoppeling van trillingen aan de hand van isolatoren voor onder audioapparaten en luidsprekers. Solid Tech levert ook een uitgebreid gamma aan audiomeubelen, volledig configureerbaar volgens jouw vereisten.

Solid-Tech IsoBlack

IsoBlack (zwart)

Bereik (in functie van aantal veren):

 • 5...34,5kg per 3 IsoBlack's
 • 6,6...46kg per 4 IsoBlack's


ISO Black biedt gebruiksgemak en hoogwaardige prestaties voor een betaalbare prijs. Een uitgebreide trillingsanalyse gemaakt door een onafhankelijk instituut toont duidelijk zijn effectiviteit aan, zelfs bij de laagste en meest aanstootgevende audiofrequenties.

Is Isoblack met 84,64% reductie bij 20Hz, de 3e beste isolator ter wereld?

Technische details:
Geoptimaliseerd voor uitrustingen van 5-15 kg en door extra veren toe te voegen voor extra ondersteuning van 11 kg per voet.

Solid-Tech Disc of Silence

Disc of Silence (zwart of zilver)

Bereik (in functie van aantal veren):

 • 5...136 kg per 3 Discs of Silence
 • 8...180 kg per 4 Discs of Silence


Discs of Silence zijn de ultieme set isolatoren voor zware versterkers en ongelijk verdeelde belastingen. De hoogte is verstelbaar voor een eenvoudige installatie en nauwkeurige nivellering.

Technische details:
Voor een optimale isolatie dient elke schijf met minimaal 5 kg te worden belast.

Een set van 3 schijven isoleert effectief 15-35 kg, of tot 70 kg met optionele extra drie veren per isolator. De HD-variant maakt gebruik van maximaal 12 veren vooreenheid en met een maximale belasting van 45 kg per isolator.

Solid-Tech Feet of Silence

Feet of Silence (zwart of zilver)

Bereik (in functie van aantal veren):

 • 9...54 kg per 3 Feet of Silence
 • 16...96 kg per 4 Discs of Silence


Feet of Silence zijn Solid Tech's onze meest revolutionaire isolator. Het extreme isolatievermogen, zowel verticaal als horizontaal, maakt dit onze ultramoderne isolator voor middelzware apparatuur.

Technische details:
Met behulp van lichte veren kan elke isolator een maximaal gewicht van 3 kg isoleren. Bij toepassing van de HD-veren kan elke isolator een maximaal gewicht van 6 kg isoleren.

Solid-Tech Feet of Concrete

Feet of Concrete

Het geluid en de trillingen afkomstig van de vloer zorgen voor een hoorbare vermindering van de geluidskwaliteit. De gloednieuwe "Feet of Concrete" met ingebouwde isolatie zijn ontworpen om het audiomeubel en de zeer gevoelige apparatuur te ontkoppelen van statische elektriciteit (tapijt, vinyl, etc...) en trillingen te absorberen.

Feet of Concrete zijn opgebouwd uit 6 lagen om het isolatievermogen te optimaliseren.

 •     Laag 1: Messing inzetstuk waar de punt van de spike in rust om eventuele ongewenste resonantie te verwijderen.
 •     Laag 2: Betonnen bovenkant om het gewicht te verhogen en te isoleren van statische elektriciteit die voortkomt uit vloer en tapijten.
 •     Laag 3: Rubberen O-ring die tot doel heeft trillingen te absorberen en zo het rek te isoleren van trillingen in de vloer.
 •     Laag 4: Holle aluminium spacer die in zwart of zilver kan worden geleverd
 •     Laag 5: Staalzand dat de lage frequenties absorbeert bij het omzetten van trillingen in warmte. Het staal voegt ook gewicht toe om de voet stabieler te maken.
 •     Laag 6: Kurkplaat om de vloer te beschermen en trillingen te absorberen.


Feet of Concrete zijn verkrijgbaar in 4 en 6 stuks en in zilver of zwart geanodiseerd aluminium en hebben een afmeting van D70xH28mm.

Het ontwerp zal het audiomeubel  beter ondersteunen en een gevoel van handwerk uitstralen door de verschillende materialen waaruit ze zijn opgebouwd. Het betonnen bovenkant geeft een moderne uitstraling die mooi past bij alle Solid Tech modellen en kleurvarianten.

Solid-Tech Base of Silence

Base of Silence

Bereik (in functie van aantal veren):

 • 8...180 kg


Base of Silence is a standalone isolation shelf that has the purpose to decouple any kind of hifi equipment from undesired vibrations. Use this base as a stand-alone isolator on top of any HIFI rack system or use it as an amplifier stand straight on the floor.

The isolation system contains four separate isolator units, and the foot of the isolator has a cork protection. Each isolation unit can be loaded with 12 springs pending on the load, meaning a maximum of 48 springs in one base.

Solid-Tech Bridge of Silence

Bridge of Silence

Solid Tech's Bridge of Silence, is ontwikkeld om de helderheid van het geluid te vergroten. The Bridge of Silence maakt echt een verschil wanneer de elektromagnetische interferentie tot een minimum wordt beperkt door de kabels op te tillen, het contactpunt met de vloer te minimaliseren en omdat het gebruikte materiaal, beton, een grote weerstand is.

Kabels op de vloer worden beïnvloed door externe en interne trillingen die de zuiverheid en helderheid van het geluid verminderen. Door gebruik te maken van de Bridge of Silence worden de kabels bevestigd op een hoogwaardige o-ring die de externe en interne trillingen tot een minimum beperkt.

The Bridge of Silence is gemaakt van beton dat zowel zwaar is om de kabel recht te houden als een onregelmatige verbinding die statische elektriciteit vermindert en de zuiverheid en helderheid verbetert.

The Bridge of Silence wordt verkocht in een pakket van twee.