ELIPSON luidsprekers

Opgericht in 1938, bracht het Franse Elipson onlangs zijn "80th Anniversary Edition"-versies van luidsprekers op de markt. Elipson maakt luidsprekers vanaf 549€ tot 8.490€ per paar met uiteenlopende designs.

Hun iconische "Planet" bolvormen kan je hangend aan het plafond of de muur, op statief of als boekplankluidspreker gebruiken als decoratief element dat ook nog eens erg mooi klinkt. 12 hangende "Planet M" rode fruitjes rond een centrale boomstam (met ingebouwde subwoofer) en meegeleverd streaming muziekcenter vormen de Elipson "SoundTree". Maar ook de Legacy series vormen een statement in je interieur.

Elipson Prestige Facet

Prestige Facet serie


De Prestige Facet luidsprekers introduceren een aantal technologische innovaties. De meest zichtbare hiervan is de kroon van speciaal gevormde facetten die elke luidspreker omringt, waaraan de reeks zijn naam ontleent.

Het rigoureuze ontwerp maximaliseert de akoestische prestaties en de zorgvuldige afwerking maakt het gemakkelijk om in elk interieur te integreren.

Elipson Prestige Facet B luidspreker

Prestige Facet B (wit, zwart of walnoot/zwart)

Deze monitorluidsprekers kenmerken zich door hun neutraliteit en accuratesse. Zonder enige kleuring leveren ze hun score zonder iets toe te voegen aan of af te trekken van de originele opname.

De luisterervaring onthult een gevoel van zachtheid en sereniteit, waarbij elk stuk getrouw wordt gereproduceerd, met meesterschap en zonder agressiviteit.

Beluister bij ons de "80 Years Anniversary" speciale editie!

Prestige Facet F luidspreker

Prestige Facet F (wit, zwart of walnoot/zwart)

Deze vloerstaande versie bestaat in 3 groottes in 2,5-weg configuratie met 17cm drivers of 3-weg met 2 woofers van 20cm. Wie van grote luidsprekers houdt, kan het grootste model kiezen die indrukwekkende laagweergave beidt vanaf 25Hz (+/- 3dB) met 2 woofers van 25cm. Zijn 2 middentoners van 17cm in MTM-configuratie combineren die power in het laag met finesse. Met gevoeligheden van respectievelijk 92, 93 en 94dB/W/m en 6 Ohm impedantie is hiervoor zelfs geen krachtige versterker nodig. De tweeter is steeds een 25mm zijden soft dome.

Prestige Facet 8B "80 Years Anniversary"

De "80 Years Anniversary"-editie is een speciale "gelimiteerde" uitgave van de Prestige Facet 8B, een vrij grote monitorluidspreker met voor deze editie speciale audiofiele componenten.

Prestige Facet BT serie (actief)

Prestige Facet 6B BT bevindt zich op het kruispunt van hifi en aangesloten luidsprekers en biedt het beste van twee werelden. Uit het hifi-universum erft het zijn precieze en uiterst muzikale geluid, terwijl het tegelijkertijd draadloze connectiviteit en compatibiliteit met elk Bluetooth-apparaat biedt.

Ze zijn eenvoudig te installeren. Enkel in het stopcontact steken.

De Prestige Facet 6B BT is zeer veelzijdig en kan worden aangesloten op al uw persoonlijke audioapparaten (platenspeler, cd-speler, tv, Blu-ray-speler... ).

Elipson Prestige Facet 6B BT actieve luidspreker

Prestige Facet 6B BT 2x70W (wit, zwart of walnoot/zwart)

Actieve versie van de Prestige Facet 6B monitor met dezelfde fabricagekwaliteit, uitgebreid met geïntegreerde klasse D versterker, afstandsbediening met klankregeling en moderne connectiviteit:

  • Draadloze Bluetooth verbinding met AptX hoge resolutie codec
  • Phono-ingang
  • Digitale optische ingang