SCANSONIC HD Luidsprekers

Scansonic HD

Het Deense Scansonic HD biedt passieve, elegante luidsprekers. Van mini-monitors en compacte modellen op statief tot slanke vloerstaanders. 21 modellen vanaf 450€ tot 15.000€ per paar. Scansonic HD heeft een doordachte productlijn rond verschillende luidsprekertechnologieën. Elke technologie heeft zijn eigen prijs en klankkarakter.

L-serie

Scansonic HD L-serie luidsprekers hebben zijden dome-tweeters.  De L-serie biedt een strak en stijlvol uiterlijk en verrassend hoogwaardig geluid voor hun budgetvriendelijke prijs.

Modellen L5, L9 en L12 zijn heel slank en voorzien van kleine 11,5cm mid / woofers met kevlar-versterkte conus. De bredere L7, L14 en L20 modellen hebben wat grotere 16,5 cm mid / woofers met lichte, papieren conus. Leuk voor wie graag wat meer fundament in het laag heeft, zonder aan detail in te boeten.

 De L-serie bestaat uit 11 modellen van 450€ tot 1.995€ per paar. Er is ook een actieve 8" en 12" subwoofer (klasse A/B-versterker!), center speakers en On-Wall-versie voor Home Cinema. 

Scansonic HD L serie luidspreker
Scansonic HD L5 L8 subwoofer

L5 (walnoot, zwart of wit)

De L5 luidspreker van Scansonic HD is een klein, elegant boekenplankmodel met een 25 mm softdome tweeter en een 11,5cm bas/middentonerdriver met kevlar-versterkte conus. Ondanks het kleine formaat levert de L-5 overtuigend geluid en is perfect voor plaatsing op meubels of planken.

De behuizing is gemaakt van MDF. Het front in matzwart heeft 15 mm extra dikte, waardoor ongewenste trillingen en resonanties worden verminderd. Het front is magnetisch en gemaakt van meubelstof, wat bijdraagt aan de Scandinavische look en feel.

De behuizing van de Scansonic L-serie heeft een basopening aan de achterkant en levert een uitnodigend, soepel, rijk geluid met diepe, authentieke bassen.

Statief en/of actieve subwoofer (klasse AB) in optie verkrijgbaar. Combineer twee L5 mini-monitors met de L8 subwoofer en je krijgt voor 1.200€ een geweldige 2.1 stereoset, die tegelijk subtiel en krachtig speelt. 

Scansonic HD L9

L9 (walnoot, zwart of wit)

De L9 luidspreker van Scansonic HD is een slanke 3-weg vloerstaander met 25mm softdome tweeter en drie 11,5cm drivers met kevlar-versterkte conus. De L-9 luidspreker is een goede keuze voor een kleine tot middelgrote kamer en levert meer laag dan je zou verwachten van zo'n slank ontwerp. De 2 lichte woofers gedragen zich heel dynamisch en geven hierdoor een subtiel en detailrijk laag.

Om de smalle behuizing te stabiliseren zijn er poten van massief aluminium gemonteerd, waardoor de L-9 een grotere voetafdruk krijgt.

Scansonic HD L12

L12 (walnoot, zwart of wit)

De L12 luidspreker van Scansonic HD is een slanke 3-weg vloerstaander met 25mm softdome tweeter en vier 11,5cm drivers met kevlar-versterkte conus.
 

De 3e woofer van de L-12 geeft wat steviger laag, zonder aan dynamiek en subtiliteit in te boeten. Met een behuizing die 18cm hoger is hij de grote broer van de L-9 luidspreker. 

De zijden koepel van 25 mm zorgt voor lichte en luchtige hoge frequenties.

De L-12 is de ideale keuze voor wie een solide frontluidspreker in een thuisbioscoopsysteem zoekt, of een slanke en elegante luidspreker voor het stereosysteem waarbij hoogwaardig geluid voor de best mogelijke prijs het doel is.

Scansonic HD L7 L8 subwoofer

L7 (walnoot, zwart of wit)

Voor een betaalbare prijs geeft de L7 luidspreker je een geweldige muzikale ervaring. De bas is diep en laag, terwijl de hoge tonen helder en schoon zijn.

De L7 monitor luidspreker maakt gebruik van speciaal papieren conusmateriaal om de optimale stijfheid en demping voor de conusgrootte te bereiken. De woofer wordt geflankeerd door een hoogwaardige tweeter, zodat u voor deze prijs geweldige prestaties kunt leveren.

De kast is zwaar verstevigd en door de grotere dikte van de wanden worden resonanties strak onder controle gehouden.


Statief en subwoofer in optie verkrijgbaar.

Scansonic HD L14

L14 (walnoot, zwart of wit)

Deze L-14 luidspreker van Scansonic HD biedt u een uitstekende prijs/prestatieverhouding. Deze 2,5-weg luidspreker beloont u met een diepe en rijke bas die uw muziek een groot gewicht geeft. Deze luidspreker is ook geweldig voor thuisbioscoop vanwege de uitstekende basprestaties.

De L14 maakt gebruik van speciaal papieren conusmateriaal om de optimale stijfheid en demping voor de conusgrootte te bereiken. De 16,5cm woofer wordt geflankeerd door een hoogwaardige tweeter, zodat u voor deze prijs geweldige prestaties kunt leveren.

De kast is zwaar verstevigd en door de grotere dikte van de wanden worden resonanties strak onder controle gehouden.

Scansonic L20 luidspreker

L20 (walnoot, zwart of wit)

De L20 luidspreker van Scansonic HD kan echt een klap uitdelen. Dankzij 3 basdrivers van 16,5cm kan deze luidspreker een hogere SPL aansturen in zowel thuisbioscoop- als stereosystemen en neemt hij tegelijkertijd slechts een klein vloeroppervlak in beslag.

Omdat het een driewegluidspreker is, heeft hij een speciale middentonen die alleen maar meer inzicht en een betere weergave van de mix opleveren.