Versterkers

Voor muziekversterking, kiest Audio at Home enkel merken die technologisch leiderschap bieden aan de juiste prijs (van hifi tot high-end audio).

In functie van je persoonlijke voorkeur en budget, kan je in onze belevingswinkel of luisterstudio meerdere versterkertechnologieën beluisteren:

  • Alles-in-1 oplossingen (server, streamer, DAC, versterker)
  • Actieve luidsprekers met geïntegreerde versterker/streamer
  • Geïntegreerde versterkers (met of zonder streamer/DAC)
  • Voor- en eindversterkers (met of zonder streamer/DAC)
  • Buizen, transistor of unieke "omgekeerde" hybrid amplifiers (klasse A, AB of D)
  • AV-receivers voor home-cinema surround

Plezier

Versterkers introduceren het plezier van muziek en film in je woonkamer of ganse huis en tuin. Versterkers brengen de muziek tot bij je luidsprekers en regelen het volume. Ze versterken de muziek vanaf je afspeelmedium: smartphone, CD-speler, platenspeler, radio, televisie, muziekstreamer, …

‘Multi-room audio’ streamt via je netwerk je favoriete Spotify-playlist naar één of meerdere kamers in je woning vanaf je smartphone. Versterkers worden aangesloten op passieve speakers of zitten ingebouwd in actieve luidsprekers. Ze zitten verborgen in je woning of krijgen een plaatsje in de woonkamer. Je kan kiezen voor een traditionele oplossing met losse componenten of compacte ‘alles-in-één’-oplossing met versterker, CD-speler, radio en netwerkspeler in 1 toestel.

Elipson Connect 250 streamer versterker met Wifi en Bluetooth
Tangent PowerAmpster II compacte eindversterker
Elipson W35 Xi actieve Wifi Bluetooth luidspreker streamer
Rotel A11 MkII versterker met Bluetooth

Intenser genieten van film?

Een paar actieve boekenplankspeakers kunnen je filmplezier al sterk verhogen, eventueel met een subwoofer. Uiteraard is een 5.1-kanaals AV-receiver in een home cinema surroundopstelling met 5 luidsprekers (L/C/R voor + L/R achter) en 1 subwoofer ook een optie. Je kan zelfs tot een indrukwekkende 13.4-opstelling gaan met 13 luidsprekers en 4 subwoofers.

Ervaar het plezier van muziek en film in je woonkamer.

Beleving

Hifi versterkers laten jou de sfeer van je favoriete liveconcert beleven in je woonkamer. Ontdek stereoweergave die los komt van de luidsprekers, zodat jij je onder het publiek waant met hifi-geluid dat je kamer vult. Ervaar dat ‘luid’ spelen geen graadmeter is voor de kwaliteit van een hifi-installatie. De muziekweergave zelf is dat wel.

Goeie hifi imponeert niet gedurende 5 minuten, maar laat jou je favoriete muziek telkens opnieuw beleven. Alsof je erbij was tijdens het concert. Een goeie versterker laat jou vooral genieten van de zangkwaliteiten en het muzikale talent van je favoriete band, bij elk volume.

Elac Discovery DS-A101 wifi netwerk-versterker
Elipson Music Center Connect alles-in-1 versterker CD-speler streamer
Rotel A14 MkII versterker met Bluetooth
Hifi Rose RS201E alles-in-1 versterker streamer DAC muziekserver

Passie

Premium hifi versterkers hebben aandacht voor elk instrument en elke stem. Bij deze versterkers hoor je niet alleen de snaren van instrumenten, maar ook hoe de noten zich ontwikkelen in de klankkasten van gitaar, viool, cello, piano, etc... Muzikanten spelen echter zelden alleen. Premium versterkers leggen ook het samenspel bloot tussen muzikanten (timing, micro- & macrodynamiek, pitch, volume, …). Een zangeres vermindert bv. haar volume tot – met een perfecte timing – andere muzikanten overnemen of aanvullen.

Premium versterkers onthullen deze constante, subtiele dialoog met een overschot aan energie. De rijkdom aan informatie vervat in de lage tonen komt zo tevoorschijn zodat het plaatje compleet is. Deze versterkers houden je aandacht uren vast, zodat je al de rest vergeet in jouw moment van ontspanning na een drukke dag.

Rotel RAS-5000 streamer versterker
Hifi Rose RS520 Alles-in-1 versterker streamer DAC
Rotel RC-1572 MkII voorversterker RB-1582 MkII eindversterker
Rotel RA-6000 Diamond Series versterker

Purist

Bij high-end versterkers treedt emotie nog sterker op de voorgrond. Deze versterkers zijn technologisch zodanig geperfectioneerd tot ruisniveaus zo laag, dat ook wat anders verborgen zit onder achtergrondruis duidelijk wordt. De ruimte waarin de muziek gespeeld komt tevoorschijn. Je krijgt zelfs de indruk dat er ook een soundstage links en rechts van je is.

De kanaalscheiding tussen links en rechts is zodanig hoog, dat elke performer zijn eigen podium krijgt. Een soliste klinkt nu met autoriteit boven het orkest uit, want ook hoogte-informatie wordt onthult. Details zoals het ademen van muzikanten vallen op. Klanken worden emoties. Muzikanten worden harmonieën. Ruimtes worden instrumenten.

High-end versterkers zijn zoals krachtige 8-cilinder motoren. Er is zo’n overschot aan energie voorhanden, dat het urenlang zalig genieten wordt in muzikale luxe. Dynamische uithalen tijdens complexe passages in klassieke muziek worden met souplesse weergegeven, zonder dat subtiliteit van bv. sopranen eronder gaat lijden. Zo’n rust in het geluidsbeeld laat je lichaam ontspannen, zoals in een sauna of jacuzzi. Maar hier reageert je lichaam ook op de emoties in de muziek tot je muzikale ‘frisson’ ervaart in momenten van ‘muzikale’ wellness.

Hifi Rose RA180 versterker
Rotel MICHI P5 S5 M8 versterker
KR Audio Kronzilla SXi versterker

Kom het ervaren in onze luisterstudio voor 'Puristen'.