Welk is het volume van jouw passie voor muziek?

Wat is het 'volume' van jouw passie?

Net als bij muziek, heeft ook passie voor geluid zijn verschillende “belevingsniveaus”.
De één wil meer plezier hebben van zijn Spotify playlist. De ander wil iedere viool in een symfonisch orkest kunnen onderscheiden.

Ontdek hieronder 4 verschillende 'volumes' van passie voor muziekbeleving.

Audio at Home 4 belevingsniveaus in hifi

Volume 1: PLEZIER

Van goed geluid moet je kunnen genieten. Maar vaak is het geluid van Spotify op je smartphone of flatscreen TV maar “platjes”. Je wil er vast wat meer uithalen, want je luistert graag met plezier naar goed geluid.

Beter geluid voor radio, televisie en draadloze streaming

Beter geluid voor radio, televisie en draadloze streaming

Daar gaan we je perfect mee kunnen helpen. Onze aanbod van actieve “all-in-one” speakers en mini-ketens sluiten perfect aan met de waaier aan geluids- en muziekbronnen van het moderne gezin.

Maar voor jij lekker kunt gaan luisteren, luisteren we eerst naar jou! Wat wil je er allemaal op afspelen, welke kwaliteit verwacht je en wat wil je uitgeven? We vinden vast een oplossing in harmonie met je budget, die vast en zeker je verwachtingen gaat overtreffen.

Zo beleef jij het meeste plezier aan je audio en video met een extra streepje “goed geluid”. 

Voorbeelden voor volume 1 "PLEZIER":

Tangent X4 boekenplank luidspreker
Dynaudio Emit 10 monitor luidspreker
Elipson Horus 11F hifi luidspreker

Volume 2: BELEVING

Muziek is voor jou puur genieten. Het is het moment waarop je even wat tijd neemt voor jezelf om heerlijk te ontspannen en te genieten. Daarom ga je verder dan zomaar wat Spotify deuntjes.

Je wil je akoestische muziek echt kunnen “beluisteren”, met al zijn finesse. Je wil een liveoptreden kunnen ervaren in je woonkamer alsof je erbij bent. 'Gewoontjes’ is voor jou niet genoeg, je wil “meer”.

Hifi Rose RS201E muziekserver muziekstreamer DAC

Hoge resolutie audio

Tijd om te vergelijken: Kom langs bij Audio at Home en ga even rustig zitten terwijl wij alles uit de kast halen voor een maximale “beleving” van je geluid. Zo ontdek je wat je tot nu toe miste.
 

Want wij hebben “high resolution audio”. Met geïntegreerde versterkers (waar je moeiteloos via Wifi of Bluetooth naar kan streamen) en vloerstaande- of monitor speakers in de juiste opstelling, maken we van jouw woonkamer een echte concertzaal.

Zet jezelf op de eerste rij bij ieder concert met Audio at Home. 

Voorbeelden voor volume 2 "BELEVING":

Rotel A12 MkII geïntegreerde versterker met Bluetooth
Elipson Prestige Facet 14F luidspreker

Volume 3: PASSIE

Muziek? Dat is jouw ‘passie’. Het vervoert je en sleept je helemaal mee. Je volumeknop transformeert je woonkamer in de opnamestudio van je favoriete muzikant, voor een jam-sessie waar jij middenin zit.

Je wil dat je installatie iedere nuance in hun samenspel naar buiten brengt. Ze moet ieder detail in hun geluid voor je onthullen. Zo blijf je muziek ontdekken en herontdekken .. elke keer opnieuw.

Je bent klaar om de stap zetten en je huidige geluidsinstallatie een upgrade te geven (of wil dadelijk gaan voor hoogwaardige hifi). 

Analoog of digitaal? Ze hebben beiden hun specifieke charme. Ontdek bij Audio at Home waar jouw passie ligt.

Het gemak van digitaal met het luistergenot van vinyl

Laat een hoge resolutie muziekserver of muziekstreamer de brug slaan tussen digitaal gemak en het luistergenot van een analoge vinylplaat.

Met een streaming-abonnement bij bv. Qobuz, verken je naar hartenlust haast ongelimiteerde muziekbibliotheken in hoge resolutie geluidskwaliteit. Start nu jouw zoektocht naar prachtopnames, vergroot je muzikale horizon en beleef telkens opnieuw 'kippenvel'-momenten.

Of pure passie voor vinyl?

Misschien verkies je het ritueel en de fundamentele analoge geluidskwaliteit van vinyl? Je kan toch moeilijk ontkennen dat een prachtige draaitafel geen meerwaarde is in elk interieur? Leg er een plaat op, laat de naald zakken en je volledige aandacht is meteen bij de muziek. Het bestuderen van de albumhoezen en credits van de muzikanten vervolledigen het plaatje. Je vergeet meteen alles rond je in jouw moment van 'muzikale wellness'.

Audio at Home levert de hoeksteen van je luisterplezier: Een goeie hifi-installatie met de ademruimte om zich vol overgave te richten op jouw muziek.

Beluister en vergelijk de verschillende versterkers en luidsprekers en ervaar een steeds hoger niveau van rijkelijk en intens luisterplezier.

Want het verschil moet je kunnen “horen”. Daarom ontvangen we je graag in onze belevingswinkel om samen te ontdekken waar jou passie voor geluid nu juist ligt. Of we laten het “klinken” waar het echt telt en stellen onze demo-apparatuur bij je thuis op. Want daar ga jij tenslotte genieten. Met ons advies combineer je de juiste audio-componenten, helemaal in harmonie met jouw passie voor muziek. 

Voorbeelden voor volume 3 "PASSIE":

Volume 4: PURIST

Je drukt op play en het volgende moment klinkt het alsof je middenin de concertzaal zit. Met gesloten ogen kan je rondkijken en ieder instrument, iedere muzikant en iedere detail plaatsen in de ruimte. Je hoort hoe iedere noot ontluikt in de klankkast en zelfs de meest subtiele aanslag van een toets. Want als het op muziek aankomt, ben jij een kenner waarvoor enkel het aller-allerbeste goed genoeg is. 

Dus is het tijd voor high-end vakmanschap.

De perfectie van DAT geluid zit in de allerkleinste details. Vakmanschap draait bij Audio at Home rond het samenspel van alle componenten en luidsprekers, maar ook de mechanische aspecten, de opstelling, de accessoires en de stroomvoorziening.

We dompelen je onder in een wereld van high-end audioapparatuur in massief aluminium behuizingen, dempers om negatieve trillingen te onderdrukken, netspanningsreiniging, afgeschermde kabels uit klankmatig verschillende materialen, audiomeubelen uit kwarts-composiet, een muziekserver met aparte streamer en reclocker voor je USB-signaal of zelfs audiofiele netwerkswitch, ... We gaan ver … heel ver.

Het summum van audiobeleving wil je natuurlijk met je eigen oren horen. Puristen zijn van harte welkom in onze high-end luisterstudio waar je echt het verschil merkt tussen het betere en het beste dat we in huis hebben. Over huis gesproken? Je kan jouw selectie aan audioapparatuur ook enkele dagen bij je thuis op proef hebben. Zo ben je zeker van je zaak. 

Voorbeelden voor volume 4 "PURIST":

Audiofiele elektrische installatie?

Ons audioadvies aan huis heeft ook als voordeel dat we je elektrische installatie kunnen evalueren op haar audiofiele kwaliteiten.

Audio at Home wil dat je geld investeert waar het verschil maakt. Zo haal je het maximum uit je audioapparatuur en budget. Goed begonnen is half gewonnen.

Heb je geen idee hoe “luid” jouw muziekmicrobe staat?

Geen paniek. Laat ons eens samen luisteren naar jouw favoriete muziek bij verschillende 'volumes'. Zo krijgen wij een idee welk 'volume' en welke klank jou de voldoening geeft, waar je naar op zoek bent. 

Hoogst persoonlijk advies bij het kiezen van jouw ideale muziekinstallatie, is waarom je kiest voor Audio at Home. Tom & Jolien nemen de tijd die jij nodig hebt tot je zeker bent, want een juiste keuze maak je niet zomaar. Audio at Home probeert echt te achterhalen wat jij belangrijk vindt en begeleidt jou zo naar een juiste keuze.